Implantaat


Een of meerdere tanden kwijt? Een implantaat laat je opnieuw zorgeloos genieten van het leven. Een implantaat ziet eruit als een echte tand en voelt ook zo. Op maat van je gebit plaatst een ervaren implantoloog een kunstmatige tandwortel van titanium in je kaakbot. Het is de basis voor kronen, bruggen of je kunstgebit.

Wanneer is een implantaat nodig?

Vraag je je af of jij in aanmerking komt voor een tandimplantaat? Zodra je volgroeid bent, is het plaatsen van een implantaat mogelijk. Enkel bij kinderen is er een voorbehoud. Een maximale leeftijdsgrens is er niet. Bij specifieke gezondheidsproblemen voert je tandarts een bijkomend onderzoek uit om zeker te zijn of implantaten een goede oplossing bieden.

Implantaten plaatsen

Een implantaat kan zowel in de bovenkaak als onderkaak, en is een oplossing voor alle tanden, ook je kies. Als er voldoende bot aanwezig is, is elke ontbrekende tand vervangbaar door een implantaat.

Bij een te laag botvolume biedt botaugmentatie de oplossing. Eigen bot of kunstbot wordt dan ingewerkt in het kaakbeen. Dat gebeurt meestal onder plaatselijke verdoving. Eens het nieuwe bot hard en sterk is, krijg je alsnog implantaten.

Contacteer ons voor informatie over het verloop en de kostprijs van een implantaatbehandeling. Sowieso kiest je tandarts samen met jou voor een oplossing op maat met optimaal comfort en een stralende glimlach. Je lacht, praat en kauwt weer als tevoren.

Vooruitstrevende en gedetailleerde gebitsscan

Onze tandartspraktijk is uitgerust met de modernste CT-technologie. De Cone Beam CT-scanner maakt op basis van een kegelvormige stralenbundel, die 360° rond je hoofd draait, een gedetailleerd en precies beeld van je gebit. De CBCT-scanner is bovendien gezonder: er is tot 60 keer minder straling nodig in vergelijking met een gewone CT-scanner.

Na het scannen krijgt je implantaat digitaal vorm in je 3-dimensionale virtuele kaak. Met die hoogstaande technologie ontstaat een boormal op maat. Dankzij die boormal zou een ingrijpende behandeling van je tandvlees niet nodig kunnen zijn bij het plaatsen van de implantaten. Zo geniet je van een vlotter herstel na je ingreep.

Ons team van tandartsen bevat naast een ervaren implantoloog ook een deskundige stomatoloog. Voor je implantaat geplaatst wordt, bespreken zij in teamoverleg waar nodig. De volledige behandeling gebeurt in onze praktijk of voor algemene narcose bij onze stomatoloog in het ziekenhuis.

Kijk voor meer informatie ook op www.drdemeulemeester.be

» Maak een afspraak