Parodontologie


Parodontologie is een specialisatie binnen de tandheelkunde. Je parodontoloog helpt je bij tandvleesaandoeningen en tandvleescorrecties. De meest bekende behandeling is die voor parodontitis of tandvleesontsteking.

Tandvleesontsteking

Meestal is tandsteen de oorzaak van een tandvleesontsteking. Indien het nog niet vergevorderd is spreken we eerder over gingivitis. Het volstaat dan vaak om bij de tandarts langs te gaan voor een reiniging van je gebit. Gevolgd door een goede mondhyghiëne achteraf.

Als je ontstoken tandvlees niet laat behandelen, ontwikkel je parodontitis. Dan raken ook de structuren rond de tand ontstoken. Zo kan bijvoorbeeld het kaakbot aangetast worden. Net zoals bij je tandvlees merk je in het begin weinig van de ontsteking.

Parodontitis behandelen

Door de ontsteking zakken het bot en het tandvlees na verloop van tijd weg. De tanden dreigen zo hun steun te verliezen. Om je gebit gezond te houden, laat je dit dus meteen aanpakken.

Een behandeling bij de parodontoloog start bij het maken van een klinisch beeld. De parodontoloog voert ook de nodige tandvleesmetingen uit en neemt indien nodig bijkomende scans. In samenspraak ontstaat een behandeling op maat.

» Maak een afspraak