Onze ervaren tandartsen en verpleegkundigen

Ervaren, gespecialiseerd en professioneel. Met een team van 5 tandartsen en tandspecialisten is TANDENS een plaats waar je terecht kan voor al je noden rond mondzorg. De groepspraktijk bundelt kennis en ervaring in algemene tandheelkunde en specifieke behandelingen.

De naam TANDENS refereert naar het woord tendens. Dat is geen toeval. Onze aanpak is vernieuwend en innovatief. Bovendien betekent dens in het Latijn tand. Zo verwijst de naam van onze praktijk op verschillende manieren naar de essentie van wat we doen.

 

Xavier Demeulemeester


Als Master in de Tandheelkunde sinds 2017 vervoegt Xavier zijn vader in het beroep. Samen richtten ze Tandens op waarbij ze hun passie kunnen delen.  Hij liep stage in het UZ te Gent, waar hij de kneepjes van het tandartsenvak leerde. Daarna liet hij zich nog inspireren in praktijken in het Ieperse en te Kortrijk. Aan het ACTA in Amsterdam volgde er nog een opleiding lachgassedatie. Xavier is leergierig, gemotiveerd en ambitieus.

» LinkedIn

 

Dr. Luc Demeulemeester


Dr. Luc Demeulemeester is al sinds 1989 verbonden aan het Heilig-Hartziekenhuis, vandaag AZ Delta, in Roeselare. Hij koos ervoor zijn carrière nu verder te zetten in de private sector in Tandens. Als geneesheer en tandarts is hij gespecialiseerd in parodontologie en mond-kaak-aangezichtschirurgie (stomatologie). Hij publiceerde in tal van internationale vaktijdschriften.

 
 

Kim Ramoudt


In haar jonge carrière deed Kim al heel wat ervaring op. Ze studeerde af als algemeen tandarts aan de UGent in 2015, waarna ze een specialisatie volgde in Amsterdam voor lachgassedatie. Na werkervaring bij praktijken in Geluwe en Nazareth vervoegt ze het Tandens-team. Kim trok ook al twee keer met de organisatie See&Smile op buitenlandse missie, naar Marokko en Tanzania.

 

Elien Josson


Sinds 2009 staat Elien met beide voeten in de tandartsenpraktijk. Ze volgde stage in de Tandkliniek in Sint-Lievens-Houtem en deed ervaring op in Wevelgem. Tijdens die periode specialiseerde ze zich in lachgassedatie.

 
 

Thibault Malfait


Thibault studeerde aan de universiteit Gent alwaar hij in 2016 de graad van Master in de Tandheelkunde behaalde. Ook liep hij stage aan de TU Dresden, Duitsland. Voorheen was hij werkzaam in een multidisciplinaire praktijk te Torhout. Voor Thibault staat een goede communicatie tussen tandarts en patiënt centraal. Binnen de praktijk legt hij zich onder andere toe op prothetische tandheelkunde.

» LinkedIn

 
Tandartsenpraktijk Tandens - Sabine Maelfait

Sabine Maelfait


De persoon die altijd voor iedereen in de bres zou springen en steevast klaar staat. Onze verpleegster Sabine heeft al heel wat ervaring achter de kiezen. Zij werkte reeds als sociaal verpleegkundige voor het CLB maar evengoed heeft ook zij ervaring mogen opdoen in het Heilig-Hart ziekenhuis, nu gekend als AZ Delta. Dit zowel op het dagziekenhuis als op de dienst MKA. Zij geeft de patiënt het warme, aangename gevoel die hij of zij verdient.

 
 
Tandens Tandartsen Nele Vandemoortele

Nele Vandemoortele


Onze instrumentiste Nele zorgt ervoor dat je behandeling optimaal verloopt. Met ervaring in het operatiekwartier van het AZ Delta is Nele een waardevolle aanvulling voor onze praktijk. Haar specialisatie dentaaltechnieken en supra-structuren komt daarbij goed van pas.