Lachgassedatie


Bang voor de tandarts? Enorme angsten? Echte fobie?

Geen nood, bij Tandens zorgen we er voor dat u toch met een aangenaam gevoel naar de tandarts kunt komen. Wij zijn er voor u.

Eerste consult

Tijdens een goed gesprek bekijken we wat uw angst drijft of veroorzaakt en of we hier anders mee kunnen omgaan. Zo worden er vele technieken toegepast zoals gedragstherapie om de behandeling toch op een conventionele manier te laten doorgaan. Blijkt hieruit dat dit toch niet mogelijk zou zijn gaan we nagaan of u een geschikte kandidaat zou zijn voor behandeling onder lachgas. Eerst wordt een anamnese afgenomen om uw medische geschiktheid na te gaan en daarna gaan we grondig alle stappen van de behandeling met u doorlopen.

Lachgassedatie (behandeling zelf)

Lachgassedatie is een bewuste sedatie die stap per stap verloopt in een zeer rustige setting. We maken alles zo aangenaam mogelijk voor de patiënt die als het ware in een oase van rust terecht komt. Het voordeel hiervan is dat het onmiddellijk terug uitgewerkt is na afbouw van de concentratie. De patiënt moet dus niet opgenomen worden zoals bij algemene narcose, maar men voelt zich vrijwel onmiddellijk terug goed.

Indicaties

Er zijn tal van indicaties maar de voornaamste is angst. Een braak- of kokhalsreflex bij het nemen van afdrukken voor tandvervanging kan een andere oorzaak zijn. Maar eventueel biedt onze intra-orale scanner dan ook soelaas.